1-op-1 trajecten

Meer energie, meer geluk

Trainingen & workshops

Individueel of in teams

Stressfysiologie is de boosdoener

Binnen Rheset werk ik met de Stress Fysiologische Aanpak (SFA®). De Rheset Academy is onderdeel van de Stress Fysiologische Aanpak. Inzicht verkrijgen in het ontstaan van stress geeft meer grip op de klachten. Door de achterliggende stressfysiologie te elimineren in Rheset Trajecten, lukt het deelnemers vervolgens om belemmerende patronen duurzaam te veranderen.

Stressfysiologie is het gevoel en de beweging in jouw lijf op het moment dat jij stress of angst ervaart. Soms merk je dit, maar soms is dit ook heel subtiel. Je hart weleens in je keel voelen kloppen? Dat is een voorbeeld van stressfysiologie!

Een uniek verhaal

Je hoeft er niet mee te leren leven

In de media hoor je nog steeds ontzettend vaak dat er gezocht wordt naar allerlei mogelijkheden om te leren omgaan met stress, angst en burn-out. En dat is zonde, want het is echt mogelijk om stressgerelateerde klachten bij de oorzaak aan te pakken. Je hoeft echt niet te leren leven met jouw klachten.

Het is perceptie

Misschien heb je weleens bij jezelf gemerkt dat je onzeker voelde door een dominante collega of een boze klant. Jouw stimulus-respons principe zorgt ervoor dat je brein iets van je gesprekspartner associeert met dominantie of boosheid. Dat is meestal iets kleins zoals de toon in de stem of de kleur van de ogen van je collega of klant, maar je kunt hier dus wel last van hebben! Hierdoor voel jij je immers onzeker.

Je bent je daar meestal niet bewust van, maar dit zorgt er wel voor dat de onzekerheid die je ervaart voortkomt uit jouw perceptie. De associaties die jouw brein heeft bij deze kleine details van jouw gesprekspartner, zijn afhankelijk van ervaringen die jij hebt opgedaan in jouw leven.

Stressfysiologie

De onzekerheid die jij ervaart gaat samen met een gevoel in je lijf. Misschien kom je niet meer goed uit je woorden, breekt het zweet je uit of trillen je handen? Dat zijn allemaal voorbeelden van stressfysiologie.

Op zoek naar meer informatie over mijn visie op stressgerelateerde klachten en naar achtergrondinformatie over mijn Stress Fysiologische Aanpak?