Stressfysioloog, trainingsacteur, loopbaancoach & auteur

Over mij

Mijn naam is Esther van Wageningen

Werken met mensen, jong of oud, is iets wat ik graag doe. Mijn loopbaan begon in 1995 in het basisonderwijs. De laatste tien jaar in het onderwijs was ik directeur van een middelgrote basisschool in Almere. Sinds 2019 ben ik eigenaar van Rheset en heb ik mij inmiddels ontwikkeld tot expert op het gebied van stress. Ik ben geboren in 1973, getrouwd en moeder van een dochter (2005).

In mei 2018 ervoer ik zelf wat het betekent als je last hebt van stressfysiologie. Ondanks dat ik ontzettend veel plezier en voldoening haalde uit mijn werk, kon ik toch ook flink piekeren, moeilijk loslaten en dat resulteerde in slecht(er) slapen.

Door sessies met de Brein Regie Methode ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Mijn visie op stressgerelateerde klachten veranderde. Ik heb de afgelopen jaren mensen in Rheset trajecten geholpen door de Brein Regie Methode toe te passen, maar doordat ik niet alleen een methode toe wilde passen, heb ik de Stress Fysiologische Aanpak (SFA®) ontwikkeld. 

Mensen verder helpen door middel van deze aanpak werd mijn nieuwe missie, omdat ik geloof dat een verandering voor iedereen is weggelegd, als je maar kunt reflecteren op je eigen gedrag en daar vervolgens ook naar handelt.

De kracht van ieder individu

Ik geloof in de kracht van ieder individu, ongeacht wat je omstandigheden ook zijn. Je kunt er namelijk altijd voor kiezen om daar anders mee om te gaan.

Rheset

Ik zegde eind 2018 mijn vaste baan op en startte mijn eigen bedrijf: Rheset. (woordhussel van mijn voornaam en een verwijzing naar een r(h)e-set die iedereen kan maken).

Tijd voor jouw Rheset?

Door mijn ervaring in het onderwijs en  het werken met mensen en teams, weet ik als geen ander de rheset knop te vinden. Is het bij jou ook tijd voor een Rheset? Neem dan contact met mij op.

All about perception

“In de bladen, op tv en van horen zeggen hoor je natuurlijk altijd dat burn-outs en andere stress gerelateerde klachten vaak door te hard werken komen. Bijvoorbeeld door een drukke baan, lange werkdagen of veel verantwoordelijkheden. Het beeld is nog vaak dat de oorzaak van stress gerelateerde klachten door het werk komt. Nu weet ik dat het “All about perception” is. Het is echt de manier waarop iemand de dingen ervaart, die de mate van klachten bepaalt.” – Esther van Wageningen | Stressfysioloog