Meer energie, meer geluk

Ervaar je stressgerelateerde klachten zoals angst, spanning of onzekerheid? Dan is je welzijnservaring afgenomen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Soms kun je hier niets aan doen, maar meestal is er echt heel veel mogelijk! Download het gratis e-book “meer energie, meer geluk” voor meer achtergrond-informatie.

Je ziet op deze pagina het BioPsychoSociaal model van George Engel. Engel beschreef met het model een definitie voor welzijn. De verschillende factoren moeten in balans zijn. Lukt dat? Dan ervaar je voldoende energie.

Biologische factoren

Biologische factoren zijn deels te veranderen. Je kunt zorgen voor een goede lichamelijke conditie en stress verminderen zodat je hormoonaanmaak in balans blijft. Er zijn ook biologische factoren betrokken bij welzijn die je niet kunt veranderen. Denk daarbij aan je DNA en je leeftijd. 

Psychologische factoren

Van alle factoren kun je het meest invloed uitoefenen op psychologische factoren om meer welzijn te ervaren. Je kunt bijvoorbeeld belemmerende patronen doorbreken en jezelf trainen om positieve coping strategieën in te zetten. Ervaar je op dit moment psychische klachten? Dan kun je misschien wel een Rheset gebruiken voordat je aan de slag gaat met nieuwe patronen. 

Sociale factoren

Sociale factoren die betrokken zijn bij jouw welzijnservaring zijn bijvoorbeeld je opleidingsniveau, voorbeelden uit je opvoeding en relaties die je hebt. 

Als deze factoren in disbalans raken, heb je een lagere welzijnservaring. Je merkt dit vaak aan klachten zoals vermoeidheid, piekeren en niet los kunnen laten. Tijd voor jouw Rheset?

Gratis e-book | Meer energie, meer geluk | Wat je haalt uit dit e-book:

“Stressfysiologie is de boosdoener”

  • Hoe het komt dat jij stress ervaart
  • Welke processen in jouw brein de stress activeren
  • Wat er met jouw zenuwstelsel gebeurt bij jouw stresservaring
  • Welke factoren belangrijk zijn bij jouw welzijnservaring
  • Welke oefeningen je kunt doen om een stressactivering te reguleren
  • Hoe de Stress Fysiologische Aanpak jou helpt om stress op te ruimen

Direct downloaden:

Vul onderstaand formulier in en ontvang het e-book direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ik wil mij aanmelden voor Rhesets Radar. De maandelijkse nieuwsbrief van Rheset!*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.