Waarom noem ik mijn loopbaanbegeleiding geen loopbaancoaching? Ik leg het je uit!

11 okt 2023

Een vraag die ik vaak krijg binnen Rheset. In deze blog leg ik je uit wat het verschil is en welke resultaten dat voor jou oplevert. Loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching; wat kies jij?

Als jij een stap wilt maken in jouw carrière denk je al snel aan een andere baan of functie. Je hebt het gevoel dat je vastloopt in je huidige baan, ervaart veel werkdruk of merkt aan jezelf dat je geen plezier meer haalt uit je werk.

Veel loopbaancoaches slaan een belangrijke vraag bij jouw probleem over. Namelijk: Wat maakt dat jij het gevoel hebt dat je vastloopt, werkdruk ervaart of met minder plezier naar je werk gaat?

Geen sollicitatiebrieven

Het zal je echt niet aan de vaardigheden ontbreken om een goede en professionele sollicitatiebrief te schrijven of om een goed gesprek te voeren. Natuurlijk kijk ik wel met je mee wanneer je met dit soort loopbaanvragen rondloopt, maar we kijken samen verder dan praktische zaken rondom jouw loopbaan. Hoe? Door juist wel aan de slag te gaan met jouw gevoel. Waarom voel je dat je vastloopt of dat je veel stress ervaart in je baan?

Een gemiste kans

Jij bent misschien wel niet tevreden met jouw baan doordat je met minder plezier aan je werkdag begint. Voel je dat al bij het opstaan? Of merk je dit juist pas later op? Hartstikke vervelend als je merkt dat je met weerstand van huis vertrekt. Jouw werk is een belangrijk onderdeel van je leven. Je investeert er veel tijd in.

Met jouw gevoel, bijvoorbeeld dat je al tegenzin bij jezelf merkt als je opstaat, gaan we aan de slag. Dat doen we door stressfysiologie waar jij last van hebt op te sporen en te elimineren. Stressfysiologie? Dat is de beweging, het gevoel, in je lijf wanneer je stress, spanning, angst of onzekerheid ervaart. Dit merk je vaak helemaal niet bewust en de signalen zijn soms heel subtiel, maar je kunt er wel veel last van hebben. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je werkdruk ervaart zonder dat je precies weet waar dit vandaan komt.

Als de stressfysiologie weg is, ervaar jij weer meer ruimte om keuzes te maken die passend zijn bij jouw loopbaan. Mooi, toch?

Verder praten?

Het grootste verschil tussen loopbaanbegeleiding bij Rheset en andere loopbaancoaching is dus dat je, naast dat ik je help met vaardigheden zoals het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, ook aan de slag gaat met jouw stressfysiologie. Je krijgt in een Rheset loopbaantraject dus meer dan bij standaard loopbaancoaching. Een keer verder praten over wat loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen? Laat het mij weten! Ik kijk graag met je mee in jouw loopbaan. Je kunt onderstaand contactformulier invullen of contact met mij opnemen.

Jouw vraag direct stellen? Dat kan! Vul onderstaand formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

1Jouw vraag
2Jouw contactgegevens