Regeren is vooruitzien

19 mrt 2019

Regeren is vooruitzien? Wie als leidinggevende werkzaam is, weet dat de titel van dit artikel maar al te waar is. Je moet continu een aantal stappen vooruit lopen op de troepen en voortdurend je roer recht houden. Dit alles met in je achterhoofd je dromen, visie en stip op de horizon. Want dat is de plek waar je naar toe wilt met je team. Een super gave, inspirerende en dynamische taak.

Het zou maar zo kunnen zijn, dat je momenteel druk bezig bent met de planning van het volgende seizoen, kwartaal, schooljaar en/of periode. Door je hoofd speelt vast de puzzel rondom de formatie, heb je voldoende menskracht in huis om de bezetting rond te krijgen? Maar ook deze puzzel krijg je compleet, dit gaat je lukken, aangezien jij weet wat er nodig is in je team, omdat jij een groot netwerk hebt, omdat jij de beste werkgever bent en de mooiste arbeidsvoorwaarden biedt. Blijf geloven in je eigen kracht!

Je droomt verder; “als mijn team compleet is, dan gaan we knallen, als we van start gaan, dan halen we op deze manier en volgens dit plan het beste resultaat. En als we in het nieuwe (school)jaar zijn, dan gaan we deze verandering doorzetten.” Je gelooft in je dreamteam en bent al bezig om dit alles te faciliteren. Want ja, regeren is vooruitzien.

Weet dat er in dit proces mensen zijn die met jou mee kunnen denken om het verschil te maken. Ik heb de keuze gemaakt om als ondernemer vanuit mijn eigen bedrijf Rheset mij hiervoor in te zetten en organisaties/scholen bij te staan bij diverse uitdagingen. Ik wil met je meedenken om je doelen en dromen te realiseren. Er zijn veel mogelijkheden om dit vorm te geven en ik stem dit graag met je af!