Heb jij weleens ergens te lang aan vastgehouden?

20 jun 2022

Heb jij weleens ergens te lang aan vastgehouden? Een slechte gewoonte? Gebleven in een destructieve relatie? Een verslaving? Een hardnekkige overtuiging? Werk wat niet bij je paste? Een huis wat eigenlijk te duur voor je was? Een vriendschap die te veel energie kostte?

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ook ik had iets waar ik te lang aan vasthield. In mijn geval was dat een relatie waarin ik maar liefst 10 jaar van mijn leven heb geïnvesteerd. Tuurlijk begon het sprookje mooi en zijn er genoeg fijne momenten geweest, maar toch had ik veel eerder een punt moeten zetten achter deze relatie. En weet je waarom? Ik ging er aan onderdoor. Iemand die tegen je zegt: “Als je 58 kilo weegt, trouw ik met je!” kan je toch niet serieus nemen? Ik heb het helaas lang gedaan, al heb ik hem natuurlijk ook zijn oren gewassen. Ik was tenslotte een vechter!

Dus ik liet echt wel van mij horen toen hij deze achterlijke uitspraak deed. Maar ondertussen was ik ook een pleaser , dus ja ik volgde toch ook maar een dieet en probeerde het snaaien te stoppen. Dat dat lijnen natuurlijk niet echt lukte en ik mijn chocola ging verstoppen was dan ook logisch. 

Waarom ik dit zo lang heb volgehouden? Omdat belemmerende patronen zoals wilskracht, perfectionisme, niet willen falen en pleasen mij 10 jaar lang op de been hielden, misschien moet ik nu wel zeggen, 10 jaar lang door lieten ploeteren. Inmiddels weet ik dat deze belemmerende patronen worden aangezet door zogeheten negatieve (stress) fysiologie, zoals bijvoorbeeld het voelen van druk en spanning. 

Lieve jij, deze druk en spanning kan je definitief elimineren, zodat het een stuk eenvoudiger wordt om belemmerende patronen te doorbreken! Die belemmerende patronen verdwijnen soms ook ‘zomaar’ vanzelf, doordat ze niet meer de kop opsteken, omdat die druk en spanning niet meer worden gevoeld. De negatieve fysiologie komt niet meer terug. Opgeruimd staat netjes. Jij gaat weer meer energie ervaren! Voor eens en altijd. Daar wil je toch wel JA tegen zeggen?

Dit loskoppelen van negatieve fysiologie is de kern van mijn werk wat ik nu doe. En dat is hartstikke mooi en dankbaar werk! En wanneer is fysiologie negatief? Als jij er last van hebt en ervan af wilt. Los van wat je hebt meegemaakt. Te lang vastgehouden? En ben je nu klaar voor jouw Rheset? Ben jij dan volgende die ik mag helpen?