Recept voor loslaten | De oplossing bij stress

9 apr 2019

Loslaten en stress | Zeg eens eerlijk? Hoe vaak heb jij niet gezegd, gedacht, gevraagd; wie heeft voor mij het recept voor loslaten? Als ik deze vraag voor mijzelf beantwoord, dan weet ik dat ik dit heel vaak verzucht heb. Regelmatig kwam het voor dat ik last had van een situatie op mijn werk waardoor ik dan minder goed sliep. Eén gebroken nacht overleef je wel, vooruit, vijf gebroken nachten ook nog wel, maar als dit een hardnekkig patroon wordt, dan is je batterij snel leeg… Het goede nieuws? Het recept voor loslaten bestaat echt!

Vorig jaar nam ik geen genoegen meer met goedbedoelde opmerkingen als: ” het hoort erbij, laat het los, ik heb hier ook last van en het is bijna vakantie, nog even volhouden!” Je hoort niet wakker te liggen van je werk en ik zal het je nog sterker vertellen; alle goedbedoelde adviezen zijn echt onzin!

Ik dook in de theorie omtrent de werking van het brein en ontmoette Ynco de Jong, of was het andersom? Maakt niet uit, het gaat in dit artikel om het recept voor loslaten! Het recept bestaat echt! Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen. Maar ja, dat heeft niet zoveel zin, hoe leg je mensen die nog nooit een sinaasappel hebben gegeten uit, hoe deze voelt, proeft en ruikt?

Ik doe een poging: Het recept voor loslaten ligt opgeslagen in je ONDERbewuste van je brein. Dit deel van je brein is echt wat anders dan je ONbewuste brein. Dat wat opgeslagen ligt in je onderbewuste brein, daar kan je zelf niet zomaar bij én je kunt er niets aan doen dat de oorzaak van je belemmerende patroon daar goed verstopt zit! Maar oh, wat kan je in het hier en nu last hebben van schuldgevoel, perfectionistisch gedrag, het altijd maar goed willen doen, het altijd maar doorgaan, het streng zijn voor jezelf, moet ik nog doorgaan?

Het goede nieuws is, dat je ervoor kunt kiezen om weer regie te krijgen over je leven, zodat je geen last meer ervaart van die belemmerende patronen. Je ervaart dat je belemmerende patronen om worden gebogen naar helpende patronen, het worden weer kwaliteiten! Hoe mooi is dat? Hoe we dat doen? Heel eenvoudig en snel! Geen ingewikkelde en lange coachsessies, therapieën, trajecten of cursussen (zeg eens eerlijk: hoe vaak kreeg jij niet het advies om gewoon nee te zeggen, je grens te trekken of een cursus timemanagement te volgen?). Nou dan!

Pak de regie, twijfel niet langer (ook dat kan een belemmerend patroon zijn) en bel mij gewoon voor meer informatie. Die geef ik je direct en dan kan jij besluiten of je op kookles komt!

Onthoud: Je situatie kun je niet (altijd) veranderen, het enige wat je kunt veranderen is hoe je ermee omgaat! Dus rheset yourself.