Trainingsacteur 

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Een situatie op je werk, waarbij je niet goed wist hoe je moest reageren. Denk bijvoorbeeld aan een functioneringsgesprek, een ontevreden cliënt of een boze ouder. Door allerlei factoren, kan het soms zijn, dat je hierin vastloopt en wat te leren hebt.  

Tijdens studiedagen, workshops, cursussen en assessments kan je dit oefenen met behulp van een  trainingsacteur. Ik ben zo’n trainingsacteur. 

Door deze rollenspellen plaats te laten vinden in een veilige setting lukt het om een positieve leerervaring op te doen. Vervolgens kan je weer beter handelen wanneer de situatie of gesprek zich weer voordoet. Dit helpt ook om minder stress of angst voor deze gesprekken te ervaren.

Als gecertificeerd trainingsacteur en door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs lukt het mij een brug te slaan tussen theorie en de praktijk.

Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden voor jouw studiedag, workshop of assessments.

Liever eerst een praktijkvoorbeeld lezen? Scroll dan verder!

Een praktijkvoorbeeld

Hé Joyce, hoe was je dag?”

Het is mijn directeur die deze vraag aan mij stelt, na een intensieve dag met mijn groep 6. Poe, hoe was mijn dag? Tja, wat zal ik zeggen? De waarheid, de sociaal wenselijke waarheid of maar snel schakelen naar het werkelijke doel van dit gesprek? Mijn functioneringsgesprek.

Ik besluit tot het laatste en steek van wal. Dat ik opzie tegen het oordeel van haar, omdat ik bij het laatste klassenbezoek behoorlijk onderuit ben gegaan volgens mijn eigen lat. Dat ik behoorlijk gestresst ben van de enorme werkdruk die ik ervaar met alles wat er bij een groep met 32 leerlingen komt kijken. Dat mijn moeder ernstig ziek is en binnenkort naar een hospice overgebracht zal worden, dat….. en dan breek ik…. Dikke tranen rollen over mijn wangen en ik duik voorover waar mijn hoofd het bureau raakt…

En dan neemt mijn directeur het woord..

“Hé joh, lieve Joyce, huil maar even lekker uit, al snap ik dat dit voor jou helemaal niet lekker voelt.” Ik zie vanuit mijn ooghoek dat er een doos tissues mijn kant opgeschoven wordt.

Wat mensen vertellen over mij

Esther is een mooi mens. In onze 7-jarige samenwerking in het primair onderwijs, heb ik haar leren kennen als een collega die op een positieve en praktische manier gedreven is om doelen te bereiken. Zij is betrokken, duidelijk in haar communicatie en durft buiten kaders te denken. Bovendien zijn passie, plezier en balans onlosmakelijk met haar verbonden. Esther is iemand waarmee je kunt bouwen en iemand waarop je kunt bouwen.

- Ruth Julen, teamleider VMBO

Als adviseur voor de Lerarenacademie verzorgt Esther uitstekende trainingen en workshops. Van introducties bij teams tot directieworkshops op maat! Esther staat open voor vernieuwing, is betrouwbaar en heeft veel ervaring binnen het onderwijs op alle niveaus. Ze heeft een zeer professionele houding, die samen met Esther’ s aanstekelijke enthousiasme zorgt voor een succesvolle samenwerking. Aanrader!

- Klaas Bellinga, directeur E-learning Wizard