Rheset trajecten

Wil je de regie terug in je leven krijgen? Ervaar je veel stress en psychische klachten? Ben je klaar met alleen maar praten over je problemen? Heb je last van paniekaanvallen, angsten, piekeren, slapeloosheid? Kortom, heb je ergens last van? Wil je er graag vanaf? Lees dan verder.

Los psychische klachten op

Als je namelijk kiest om een traject bij mij af te nemen, gaat het je lukken om een duurzame verandering door te maken. Het enige wat je nodig hebt is de juiste attitude, motivatie en écht de urgentie voelen om te veranderen.  Een Rheset traject gaat je dan helpen en wordt altijd op maat gemaakt, passend bij jouw klachten en verlangens. De duur van een Rheset traject kan en mag je zelf bepalen. Neem weer de regie en laat de stress achter je!

Brein Regie Methode

De techniek die ik toepas in mijn trajecten is de Brein Regie Methode. Deze methode is echt anders dan de reeds bestaande technieken. Duurzaam, effectief en verrassend, drie woorden die echt de kern van de methode duiden en je helpen om te herstellen. De Brein Regie Methode is ook preventief inzetbaar. 

Door middel van de Brein Regie Methode hef je blokkades op waaraan stressfysiologie vastzit, zodat het eenvoudiger wordt om een ander patroon aan te leren. Je doorbreekt hardnekkige patronen en overtuigingen, door het gevoel wat jou tegenhoudt, de zogenaamde stressfysiologie, op te ruimen. Als er dus niks meer valt op te ruimen, onderbreken we het traject en houd je de overige sessies tegoed. 

Stressfysiologie

Door de negatieve stressfysiologie te elimineren, de druk, spanning of onrust die je ervaart, krijg je de regie over je leven terug en voel je weer de ruimte om (andere) keuzes te maken. Bijvoorbeeld door grenzen te trekken, door nee te zeggen, door te stoppen met pleasen.  Het gaat je na een traject écht lukken om hardnekkige patronen te doorbreken en afscheid te nemen van overtuigingen die je niet meer dienen.  Dat wat je al lang wist, gaat nu lukken. 

We doen ook wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de methode en de eerste resultaten zijn verbluffend.

Wil je hierover meer weten, download dan de gratis whitepaper op deze site.

Nieuwsgierig geworden? Bel mij voor meer informatie en/of het maken van een afspraak.

regie stress psychische klachten

Meer over stressfysiologie

Je kunt stressfysiologie misschien wel bij jezelf herkennen. Wist je dat jouw zenuwstelsel, waar je brein onderdeel van is, een belangrijke rol speelt bij het ervaren van klachten zoals angst en stress? De signalen zijn soms heel subtiel, maar kunnen je ook overvallen.

Zintuiglijke waarneming

Jouw brein verwerkt elke seconde ontelbaar veel zintuiglijke waarnemingen. Bekende zintuigen zijn bijvoorbeeld je zicht en je smaak, maar in werkelijkheid beschik je over meer dan 30 zintuigen. Zintuigen helpen om je hartslag en ademhaling te reguleren, zetten netwerken van hersencellen aan om hormoonaanmaak te stimuleren en helpen je herinneringen te vormen.

Prikkelverwerking

Als je prikkelverwerking soepel verloopt, voel je je veilig, kun je helder nadenken en voel je je betrokken bij je omgeving.

Als jij teveel prikkels te verwerken krijgt, raakt je systeem in de war en werkt slordiger. Dan ervaar je angst, stress, druk of onrust. Je voelt je onveilig, wilt jezelf verdedigen of krijgt moeite met het aangeven van jouw grenzen. Met allerlei klachten tot gevolg.

Hoeveel prikkels je kunt verwerken is individueel bepaald, maar iedereen kan deze gevoelens en emoties ervaren. Dat je hier last van hebt is dus menselijk.  

Het gevoel in je lijf

Stressfysiologie is eigenlijk de beweging in je lijf; het gevoel dat je hebt wanneer je stress, angst of onzekerheid ervaart. Misschien herken je wel het gevoel van een dichtgeknepen keel, bijvoorbeeld wanneer je blokkeert tijdens een presentatie op je werk. Je weet eigenlijk wel wat je wilt zeggen, maar het lukt je even niet. 

Herkenbaar? Krijg weer meer regie en reken af met stress en andere psychische klachten. Een Rheset traject kan je hierbij helpen!

stress spanning onzekerheid

Ervaringen

De dieptesessies zijn echt uniek, omdat het verrassend is. Het resultaat van dieptesessies voor mij, is dat het verhelderend werkt en ik heb ruimte in mijn gedachten gekregen. Als ik Esther in één woord moet omschrijven, is dat betrokken, aardig en gast vrij. Ik raad iedereen dieptesessies aan, omdat het je kan helpen met je piekeren en stress zonder lange trajecten van therapie enzovoort.

- Arjan (sinds 1975)

De dieptesessies zijn echt uniek, omdat het je laat ervaren wat het is om ‘echt’ te voelen. Het resultaat van dieptesessies voor mij, is dat ik weer balans tussen mijn hoofd en lijf ervaar en zelfs na maanden voel ik nog het effect op de meest onverwachte momenten. Als ik Esther in één woord moet omschrijven, is dat authentiek. Ik raad iedereen de dieptesessies aan, omdat ik na jaren van therapie, met de dieptesessie mocht ervaren dat je niet hoeft te praten of te analyseren om geholpen te worden met de blokkades in je lijf. Je voelt na elke sessie meteen verlichting die ik iedereen gun. 

- Samantha (sinds 1984)

Ik ging deze sessie aan omdat ik prestatie problemen had in de sport. Na deze sessie kon ik beter met de zenuwen om gaan die ik had tijdens het sporten, ik legde hoge druk op mezelf die nu minder is geworden. De sessie zelf vond ik best apart omdat je de hele tijd iets moest voelen wat je niet leuk vond, maar uiteindelijk heeft het wel geholpen.

- Lindsey (sinds 2006)